Wat is het toch een groot goed, veiligheid. We willen ons het liefst overal continu veilig voelen. Eén van de grootste uitvindingen voor veiligheid was toch wel de straatlantaarns. Waar daarvoor op iedere hoek iemand kon toeslaan omdat je niet zag of er überhaupt iemand stond. Dieven en inbrekers snel gevlucht waren doordat ze niet te volgen waren. De inwoners van ieder dorp waren dan ook blij als er straatverlichting aanwezig was. Vooral in de grote steden is deze manier van veiligheid niet meer weg te denken. Veel mensen ontlopen dan ook liever donkere plekken in de nacht zoals bossen uit angst de veiligheid te verliezen.

Veiligheid thuis

Nu willen wij ons natuurlijk ook veilig voelen in ons huis. Een plek waar we onszelf mogen zijn en het masker dat we dagelijks dragen los kunnen laten. Deze wil je liever ongestoord hebben en zorgen dat er geen onbekende mensen zomaar binnen komen. Hetgeen wat hierbij kan helpen is een alarmsysteem. Deze detecteert of er ongenodigde gasten je huis willen betreden, als je zelf niet thuis bent of ligt te slapen. Eén van de meest geavanceerde systemen momenteel op de markt is het Jablotron 100 alarmsysteem. Dit systeem beschikt over vele verscheidene soorten sensoren. Hierdoor staat iedere ruimte van uw huis continue onder bewaking. Dit zorgt ervoor dat alleen de mensen met bevoegdheid binnen kunnen komen. Dit kan met een tagg, app, afstandbediening of via speciale codes.  Wat u prefereert is mogelijk. Dit systeem kan bestaan uit camera’s of bewegingssensoren. Deze kunnen waarnemen of er iemand zich in uw huis bevindt. Ook kunnen rookmelders worden toegevoegd zodat u zeker weet dat u het huis net zo terug vindt als dat u het heeft achtergelaten.

Controle van de omgeving

Natuurlijk gaat een veilig gevoel altijd gepaard met de zekerheid dat er niks gebeurd. Dit gevoel kan een stuk rust geven. De mogelijkheid om controle uit te voeren kan hier bij helpen. Zo bestaan er verschillende mogelijkheid om controles uit te voeren. Het makkelijkst is natuurlijk om even een kijkje te nemen. Echter is dit helaas niet altijd mogelijk. Met een Hikvision IP camera behoort dit ineens wel tot de mogelijkheden. Deze camera is met het internet verbonden. Dat betekend dat de beelden overal heen gezonden kunnen worden. Dit gebeurd over een beveiligde verbinding zodat alleen de mensen die toegang hebben deze beelden kunnen zien. Hierdoor kunt u dus altijd controleren of de omgevingen veilig zijn. Natuurlijk kunt u ook even kijken of alles nog goed gaat met uw huisdier.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter